Sałatka do dań z grilla - przepis

Dziś przychodzimy do Was z bardzo krótkim postem, zainspirowanym ostatnim weekendem ✌. Przed Wami prosty i szybki przepis na sałatkę do dań z grilla, która przypadnie do gustu i małym i dużym (sprawdzone na piętnastoosobowej rodzince 😋) . Czas przygotowania jest odwrotnie proporcjonalny do liczby porcji, zatem - do dzieła! 

Przy okazji mamy nadzieję, że sezon grillowy trwa u Was nadal w najlepsze - tym bardziej, że całkiem przyjemnie zapowiada się ta końcówka wakacji 🌞


salatka-na-grilla
Liczba porcji: 15
Czas przygotowania: 10 min


SKŁADNIKI

główka sałaty lodowej, 2 duże pomidory, 2 duże ogórki gruntowe, 270 g sera typu feta, 200 g sera mozarella, 1 łyżka jogurtu naturalnego,  2 łyżki majonezu, sól, opakowanie sosu sałatkowego greckiego, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE

Sałatę poszatkuj. Ogórki i pomidory pokrój w kostkę, nasól i odstaw na chwilę, aby puściły wodę, odlej ją i wymieszaj warzywa z sałatą. Pokrój fetę i mozzarellę w kostkę i wymieszaj z warzywami. Do warzyw dodaj śmietanę, majonez, wsyp opakowanie sosu greckiego i popieprz. Wymieszaj. Sałatka najlepiej smakuje na świeżo.

Smacznego!

Komentarze