Pasta jajeczna warstwowa

Przychodzimy dziś do Was z króciutkim przepisem, na dodatek na przekąskę tak banalną, że zapewne nieraz zagościła na Waszym stole. Tak czy inaczej nasza pasta jajeczna, bo o niej mowa, zaskoczy Was nie tylko smakiem, ale i prezencją 👌. 


pasta jajeczna warstwowa

Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 20 min


SKŁADNIKI:

6 jaj, 3 łyżki śmietany (u nas 12%), 3 łyżki majonezu, 1 łyżeczka tartego chrzanu, po pół pęczka: szczypiorku, koperku, pietruszki, sól, pieprz


PRZYGOTOWANIE:

Ugotuj jajka na twardo, przelej je zimną wodą, obierz ze skorupek, przekrój na połówki, odseparuj żółtka od białek i daj im chwilę żeby przestygły. W tym czasie posiekaj zieleninę, i wrzuć do miski ze śmietaną, majonezem i chrzanem. Pokrój białka w drobną kostkę, wrzuć do miski, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj całość. 


składniki do pasty


Na koniec zetrzyj żółtka na tarce o drobnych oczkach, tak aby równomiernie pokryły masę z białek.


przygotowanie pasty

Smacznego!

Komentarze